Chain rubbing despite exact same set up

General discussion about the ANT+ Trainers

Moderators: mcorn, Tacx Moderator, malfukt, Nasz

Post Reply
timberg0612
Posts: 1
Joined: Sat Jun 16, 2018 4:04 pm

Chain rubbing despite exact same set up

Post by timberg0612 » Sat Jun 16, 2018 4:19 pm

Hi,

I'm using a Tacx Flux direct drive trainer and a Canyon road bike with Ultegra group set incl. the casette (11s; 11-28).
For the trainer I figured a 105 casette will do you just fine. I bought the exact same casette (11s;11-28) just 105.
I put everything together and the chain rubbs horribly. I checked everything, spacers, arangement, screw head, everything.
Since I didn't want to readjust the derailleur everytime I switch, I gave it a try and mounted the Ultegra casette on the trainer and everything runs smooth as ever :shock:
remounted the 105 casette and again rubbing and scrubbing.

I have no clue what causes it - can anybody help me?

Thanks
Tim

ttelmah
Posts: 662
Joined: Thu Jul 14, 2011 3:13 pm
Location: UK

Re: Chain rubbing despite exact same set up

Post by ttelmah » Sat Jun 23, 2018 6:47 pm

They should be completely compatible.
Obvious things:
1) Double check you really do have the 11s. Would be easy for someone to have sent a 10s by mistake!...
2) Check it really is fitting right home on the axle. The likely thing is that a little bit of sprue or something is stopping the casette from going right home. Check the measurement between the innermost sprocket and the spokes.

Post Reply

Return to “Tacx Bushido/Vortex/Genius/Neo”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 15 guests