does tts3 work with neo

General discussion about the ANT+ Trainers

Moderators: mcorn, Tacx Moderator, malfukt, Nasz

Post Reply
Sturmey
Posts: 7
Joined: Thu Jun 21, 2012 4:38 pm

does tts3 work with neo

Post by Sturmey » Wed Sep 19, 2018 2:15 pm

Hi Folks
Just took delivery of a new neo but sadly wish I'd spent a lot longer researching what was actually supplied in the box....was hoping for tts4 and ant so I could use my films from tts3 on it instead of having to upgrade my pc to run win sodding 10 and get an app.... I know I'm old school but what happened to running out of the box on delivery or am I so far behind the times. Reading up on tacx site or rather trying to now as its in maintenance it seems they stopped the upgrade being available I suppose its due to the app and all the micro transactions required to use it that now have taken over.
So how to now attach the neo to a pc running win7 is the upgrade still available from other sellers with the handlebar control and ant or do I buy the ant and hope tts3 will work ? ...any help would be grateful otherwise i'll just box it up and get a refund and stick with my flow.
Sturmey

mcorn
Moderator
Posts: 7880
Joined: Fri Nov 24, 2006 8:55 pm
Location: USA, Bellingham, Washington

Re: does tts3 work with neo

Post by mcorn » Wed Sep 19, 2018 3:15 pm

Not sure there is a TTS3 driver for the Neo. Send an email to support@tacx.com

User avatar
ms6073
Posts: 1845
Joined: Sat Oct 07, 2006 9:06 pm
Location: USA, Houston, TX

Re: does tts3 work with neo

Post by ms6073 » Wed Sep 19, 2018 6:32 pm

Simple answer no. TTS 3 updates and support ended long before any of the Smart Trainers were introduced.
TTS 4.19.1 | T2800 NEO Smart
MSI GS70 Laptop | Windows 10 x64 | Intel Core i7-4710HQ 2.40 GHz | 16 Gb DDR3 1600 MHz | GeForce GTX 870M
Samsung 32" LED TV

User avatar
Alex Masalovich
Moderator
Posts: 1901
Joined: Sun Nov 30, 2014 10:17 pm
Contact:

Re: does tts3 work with neo

Post by Alex Masalovich » Wed Sep 19, 2018 7:49 pm

Probably, Neo will be able to connect to TTS3 (via ANT+), but it will not work correctly. Here is the confirmation of this connection to TTS version 4.13 (before the ANT+ FE-C protocol support in version 4.16.2):
viewtopic.php?f=16&t=19143&start=80#p194415

If you are an adherent of the old school, then get TTS4 at a discount as part of the current sale of DVDs and Blu-ray discs with RLV:
https://tacx.com/product/tacx-films-col ... -for-tts4/
Тренируйтесь много, отдыхайте ещё больше!

Sturmey
Posts: 7
Joined: Thu Jun 21, 2012 4:38 pm

Re: does tts3 work with neo

Post by Sturmey » Wed Sep 19, 2018 8:52 pm

Hi
Cheers for the answers was pretty sure tts3 wouldn't work as its like 8 or 9 yrs old at least, good news is I've managed to track down a source selling the upgrade kit so with any luck I shall be ok.. I didn't want to bother too much with online stuff to start with as I have a few of the rlv routes to use and I know they will work with tts4 so hopefully I can get meself into some better shape over the coming winter months and then look at upgrading win7 to 10 and the app.

Sturmey

Post Reply

Return to “Tacx Bushido/Vortex/Genius/Neo”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 17 guests