Zamrzání RLV

Moderators: Tacx support, mcorn, Tacx Moderator, malfukt, Nasz, Jerrry, PeterK

Post Reply
AlesM
Posts: 11
Joined: Thu Nov 06, 2008 9:06 pm

Zamrzání RLV

Post by AlesM » Thu Nov 06, 2008 9:23 pm

Ok vidím, že jsem tu první. Sice jsem tuto poctu chtěl nechat někomu jinému, ale bohužel. Opět se obracím s prosbou o radu zakoupený Fortius si žije jaksi svým vlastním životem. Po šíleném kolotoči instalace, reinstalace, výměna grafické karty, zvýšení paměti, nová instalace systému, opětovná instalace a nakonec zase přeinstalace vydržel ten krám fungovat 2 dny a je tu to zas. Respektive nasedl jsem na kolo nastavil si trať spustil RLV a po odpočtu vyrazil :shock: Málem jsem si překousl jazyk jak se mi okamžitě zadrhla brzda. OK povídám si zkusím to rozjet snad se to nějak roztočí, ale né ta mrcha z.....á nic video stojí. Už mám cukání vyhodit ten krám z okna a skočit za ním :evil: , ale néé. Další pokus restart PC ani si netroufám spustit jakýkoliv program jen a pouze Fortius a co myslíte. NIC. Ta mrcha snad ožila a teď se mě zkouší dostat do hrobu. Mám ho týden a za ten týden jsem přišel o půlku vlasů :? Má někdo z Vás ponětí co se mi ta potvora snaží sdělit? PS.předesílám od včerejšího úspěšného 30 ti km popojíždění jsem si netroufl cokoliv doinstalovat nebo změnit ve svém PC a co se týká kabelů snad 10x jsem se přesvědčil zda nejsem idiot a nějaký jsem nevytáhl. Nápadá tedy někoho něco? (mimo skoku s okna :D )

Jerrry
Posts: 27
Joined: Tue Oct 28, 2008 9:27 am
Location: Czech rep.

Post by Jerrry » Fri Nov 07, 2008 1:51 am

na Fortius je tu Petr. Ja jen podotknu (asi zbytecne) - kdysi jsem se doma snazil rozchodit system UniVet pro ergometr Kettler. Dostal jsem k tomu CD a seriovej kabel. Spojil jsem to a .. prd .... Sw proste HW nevidel. Boze, co ja vyzkousel za opicarny .... pocinaje aktualizaci vseho moznyho, az po domnenku ze na mym NTB nefunguje ser.port. Aktualizoval bych i BIOS, kdyby to slo. Dokonce jsem nakoupil i redukci RS532 na USB. NIc nepomohlo.

Reseni ??? Jednoduche ale slozite zaroven. Ten slavnej seriovej kabel co mi UnivetSystem prodal je udelanej blbe - ma v sobe nekde "studenak". Tedy funguje, jen kdyz se ti kablikem spravne "zavergluje". Pak se cely system okamzite chytne a vse funguje jak ma. Bez problemu a snad i bez nejakych aktualizai. Prisel jsem na to nahodou, predtim me malem drblo.

Proc to rikam prave ted a prave tady ? Jen proto ze ne vsechny problemy maji logickou pricinu. A ze ne vzdy je 1+1 = 2. Nekdy je to taky 11 ...

PeterK
Posts: 73
Joined: Wed Sep 12, 2007 12:20 pm
Location: Czech Republic

Post by PeterK » Fri Nov 07, 2008 10:23 am

Předpokládám, že všechny konektory máš správně zapojené, hlavně ten z brzdy do adaptéru. Funguje ti snímač kadence? Udělej si Tacx Test http://www.tacx.com/service.php?languag ... tem%20Test. Někdy se magnet pohne mimo dosah snímače a Fortius bez registrované kadence nejede. Aby se věci pohly na více frontách, najdi si potom log files
(Fortius menues log.txt c:\program files\TacxFortius
Fortius VR output_log.txt c:\program files\TacxFortius\Imagic)


a pošli je na Tacx Support support@tacx.nl společně s formulářem na http://www.tacx.com/formulieren/SoftwareEN.doc. Do popisu problému (Description of the problem) uveď : Sudden lock ups after starting RLV.

Může to být i studeňák, jak píše Jerrry, v adaptéru, což už se vyskytlo, případě jiná závada na adaptéru či brzdě, což je již záležitostí výměny. Ještě o víkendu projedu forum a uvidím, co najdu, případně by se mohl ozvat i někdo jiný.

Pedroso
Posts: 17
Joined: Thu Nov 06, 2008 5:23 pm

Post by Pedroso » Fri Nov 07, 2008 10:44 am

Houby Fiala z Authoru, ale PeterK by měl být zástupcem Tacxv ČR.

AlesM
Posts: 11
Joined: Thu Nov 06, 2008 9:06 pm

Post by AlesM » Fri Nov 07, 2008 10:25 pm

No zítra až budu mít odvahu zapnout tu mrchu tak zkusím test, ale v spíš mi připadá pravděpodobnější varianta, kterou tu nastínil Jerrry. Po několika dalších zoufalých pokusech o spuštění ta bestie najednou začala fungovat. Pravda je, že rozjezd byl, ale naprosto šílený a moje drahá polovička mě na kolenou prosila ať toho nechám dřív než mě trefí šlak :lol: Ale, aby jsem byl přesnější nevím co se přesně stalo snad to třesení a "kopání" v každém případě po nasednutí se RLV rozeběhlo. Ale při rozjezdu se šíleným způsobem zasekávala brzda. V každém případě od tohoto okamžiku až do ukončení jízdy brzda ani neťukla (neškubala). Zkoušel jsem i přerušit jízdu apod. a problém při startu se již neobjevil. Tak se teď modlím až zase zítra nasednu co se bude dít. V každém případě i kdyby zítra brzda fugovala na 100% ten test zkusím. A zároveň začnu pomalu připravovat švagra na to, že si osvěží mateřštinu (je to Holanďan). Tak jsem zvědav. Zítra dám vědět.

AlesM
Posts: 11
Joined: Thu Nov 06, 2008 9:06 pm

Houby Fiala z Authoru, ale PeterK by měl být zástup

Post by AlesM » Fri Nov 07, 2008 10:28 pm

S tímhle nezbývá než souhlasit 8)

AlesM
Posts: 11
Joined: Thu Nov 06, 2008 9:06 pm

Post by AlesM » Sat Nov 08, 2008 12:30 am

Tak jsem to psychicky nevydžel a spustil jsem test. Výsledek testu mě nijak nepřekvapil interface v pořádku, cadence v pořádku, zatáčecí rám v pořádku, tepovka v pořádku, jen motorová brzda test selhal. Při testování se brzda opět zakusovala a neumožnila rozjezd. Z výpisu testu jsem se dozvěděl, že brzda má software 10.0.0.4. Po update brzdy na 10.0.10.4 jsem po restartu opět zkusil test. K mému překvapení :evil: opět stejný výsledek včetně software brzdy. Takže suma sumárum vychází mi z toho, že za celým problémem stojí brzda. Teď uvidím co mi odepíšou z Tacxu nebo jestli někdo na něco příjde na fóru a jinak reklamace. Ale upřímně do Drážďan se mi nechce a hlavně chci co nejdříve jezdit.

AlesM
Posts: 11
Joined: Thu Nov 06, 2008 9:06 pm

Vzkaz pro PeterK a Jerrryho

Post by AlesM » Sun Nov 09, 2008 9:41 pm

Nevím co se stalo či nestalo, ale v každém případě Fortius funguje a dokonce bez závad :P . Nic jsem neměnil, nic jsem neinstaloval, pouze jsem ho po použití začal rozpojovat (kabeláž) :?: . V každém případě zatím musím zaklepat, ale celý víkend bez jediné chybičky.

PeterK
Posts: 73
Joined: Wed Sep 12, 2007 12:20 pm
Location: Czech Republic

Post by PeterK » Sun Nov 09, 2008 11:36 pm

pouze jsem ho po použití začal rozpojovat (kabeláž)

Není možné, že bys to nakonec měl opravdu někde špatně zastrčené do sebe? A přitom rozpojování a spojování to konečně zapadlo, jak má? Zkus ještě jednou projet ten test, jestli již ukáže brzdu v pořádku. Na fóru byli i tací, kteří přehlédli, že na té stříbrné krabici je spínač a že je nutné jej přepnout do polohy 1. Jak to ale vypadá, podařilo se ti tu potvoru zkrotit.

AlesM
Posts: 11
Joined: Thu Nov 06, 2008 9:06 pm

Post by AlesM » Mon Nov 10, 2008 6:34 pm

Ok vím,že je divné, aby z ničeho nic něco přestalo fungovat a naopak, sám to považuji za nemožné. V každém případě co se týká zapojení, minulé pondělí jsem tu potvoru po upgrade PC a reinstalaci Windows zapojil a v úterý a ve středu jsem normálně jezdil. Nerozpojoval jsem nic a nechával jsem Fortiuse normálně zapojeného, pouze jsem vypínal PC a onu stříbrnou krabičku :D Ve čtvrtek jsem opět nasedl samozřejmě po zapnutí PC a Fortiusu a reakci jsem popisoval výše. Zkusil jsem restart, rozpojení a složení a výsledek stejný. Nakonec se mi podařilo nějakým způsobem se rozjet. To samé v pátek kdy jsem to zapnul pouze na testování. To už se mi to, ale nepodařilo vůbec rozjet. Byla vysloveně zaseklá brzda, z toho důvodu neprošel ani test. Tak jsem to celé rozebral a v sobotu zase složil. No a od soboty vždy po dojezdu okamžitě rozeberu a před jízdou zase složím (preventivně). No a světe div se funguje. Tak nevím. Třeba jde jen o to,že po dojezdu by se měl vypnout a odpojit od PC a ne nechat zapojený. Ale pro jistotu ho teď raději odpojuji. Jinak co je mě momentálně zajímá je proč i po aktualizaci brzdy, která proběhla úspěšně dle systémového hlášení je v testu stále stejný software jako před instalací?

PeterK
Posts: 73
Joined: Wed Sep 12, 2007 12:20 pm
Location: Czech Republic

Post by PeterK » Mon Nov 10, 2008 7:09 pm

Určitě by nemělo být nutné vše odpojovat po každé jízdě. Co je nutné je odpojit přítlačný váleček a snad i přepnout stříbrnou skříňku zdroje na "0". Po poslední aktualizaci firmwaru brzdy by ale ani tohle nemělo být nezbytné. Nic dalšího by se nemělo rozpojovat. Mně ale dělal zpočátku problémy magnet kadence. Na té gumové úchytce se občas pohnul a pak se mi brzda při jízdě zasekávala. Nakonec jsem ho upoutal ještě režnou nití a bylo po problému.
Pokud jde o brzdu, ta má firmware a ten poslední je 0.10.04. Ten předchozí byl 0.10.00. Pokud máš 04, máš ten poslední, a i když aktualizace proběhla, jiné číslo mít nemůžeš.

AlesM
Posts: 11
Joined: Thu Nov 06, 2008 9:06 pm

Post by AlesM » Mon Nov 10, 2008 8:25 pm

Tak to jsem z toho celkem jelen, rotože když dám aktualizaci brzdy, ihned najde nový udpate z 1.0.0.4 na 1.0.10.4 . Ale stejně raději to celé odpojím a před jízdou znovu zapojím. Jediné co mě ještě napadá je vadný kabel od brzdy do interface. Ale zatím to funguje tak to nechám na pokoji. Jinak výsletek testu přikládám:
*** INTERFACE SPECIFICATION: ***
Serial Number: -----------
Version Number: 0.2.0.0
Build (YY): 2008
ProductID: 1932
VendorID: 3561

*** BRAKE SPECIFICATION: ***
Serial Number: 410802908
Version Number: 1.0.0.4

*** TEST DATA: ***


Interface Test: Success
Cadence Test: Success
Brake Test: Success
VR-Steering Test: Success
Heart Test: Succes
To je sobotní test.
a tohle je páteční:
*** INTERFACE SPECIFICATION: ***
Serial Number: ----------
Version Number: 0.2.0.0
Build (YY): 2008
ProductID: 1932
VendorID: 3561

*** BRAKE SPECIFICATION: ***
Serial Number: 410802908
Version Number: 1.0.0.4

*** TEST DATA: ***


Interface Test: Success
Cadence Test: Success
Brake Test: Failed 7-11-2008 22:42:36
Brake Test: Success
VR-Steering Test: Success
Heart Test: Success
Z testů je vidět jednou ano jednou ne. Stejné zapojení. stejná sestava.

AlesM
Posts: 11
Joined: Thu Nov 06, 2008 9:06 pm

Post by AlesM » Sun Nov 16, 2008 10:16 pm

Tak jsem se týden radoval z plně funkčního Fortiusu a myslel si, že vše je úspěšně za mnou. Bohužel, dnes jsem sednul a milý Fortius si opět postavil hlavu. Co se týká odpovědi z Tacxu tak z té jsem jelen."Dear, This is no problem. Do you have problems in the when you use the program" Tak nějak nevím. Takhle jsem si odpověď od Tacxu nepředstavoval. Skoro to vypadá jako, když uprostřed odpovědi někdo odešel od PC. V každém případě po různých pokusech to z mého pohledu vypadá na vadnou brzdu. Nemáte tedy někdo zkušenost s tím jakým způsobem probíhá reklamace na Bike24. Konkrétně mi jde o to jak rychle vyřizují reklamace. Zbytek mi holt nezbývá než domluvit přímo na Bike24, jen mě netěší, že musím počkat na švagra, který narozdíl ode mne mluví německy. Ach ty jazyky, že já vůl se neučil. :)

AlesM
Posts: 11
Joined: Thu Nov 06, 2008 9:06 pm

Odhalení závady

Post by AlesM » Sun Nov 16, 2008 10:38 pm

Tak konečně jsem se svou drahou polovičkou přišel na to proč jednou brzda funguje a potom byť neudělám jejinou změnu tak nefunguje. Rozluštění je naprosto banální. Vadný přívodní kabel od(nevím jak se tomu nadává) stříbrné krabičky do brzdy. Konkrétně na vině je špatná kocovka u brzdy. Zřejmě špatně připojené kabely. Teď jen má někdo zkušenost s rozebráním této koncovky? Nechce se mi kvůly takové ptákovině čekat na vyřízení reklamace, ale zároveň se do toho nechci pouštět násilím, aby jsem to případně mohl reklamovat. Díky za tipy.Aleš

PeterK
Posts: 73
Joined: Wed Sep 12, 2007 12:20 pm
Location: Czech Republic

Post by PeterK » Mon Nov 17, 2008 9:08 am

Myslíš ten kabel, který je součástí stříbrné krabice (motorbrake adaptor, číslo součásti T1941.50; http://www.tacx.com/mediatheek/files/pd ... 2007_w.pdf)

Odpovědi z Tacxsupportu i mě dost zklamaly. Moje zkušenosti: "Máte MAC počítač, nemůžeme vám pomoci...Promiňte, ale psal jsem, že mám normální PC; Posíláme Vám CD s instalačním SW 2.02....Promiňte, ale to už mám z obchodu, jak jsem také psal....
Anebo naopak: Nemohu zkalibrovat, mám kontstantní hodnoty bez ohledu na dotažení šroubu...Kalibrace není až tak důležitá, váš trenažér je v pořádku...

Ten tvůj problém spěl od začátku k technické závadě na brzdě. Bohužel. Z tacxfora vím, že obzvlášť Amíci ty jednotky rádi kuchají, mají jen rok záruku, takže pak už nemají co ztratit. O tomhle typu samoopravy jsem ale neslyšel. Máš pravdu, že to může být banalita a pokud jsi dostatečně zručný...Napsal bych do tacxupportu a na bike24 email a zeptal bych se, jak je to se zárukou v případě, že to otevřeš. Jinak bych do toho nelezl. Pokud se na to ale cítíš... na bike24 můžeš i zavolat a zeptat, ale holt tu nemáš toho švagra.

Zkušenosti s reklamací na bike24 aspoň z mého pohledu kladné:
1) Po nákupu se provila závada oranžového pláště...výměna obratem, cca 4 dny
2)Hlučná brzda Fortiusu, problémy se šlapáním, o problémech jsem je informoval emailem, následně jsem přístroj přivezl. Nabídli mi vrácení peněz, výměnu za jiný Fortius nebo Imagic. Vzal jsem si Imagic a vrátili mi rozdíl peněz
3) Vadné instalační CD, nešly zkopírovat některé soubory, cesta do Drážďan, výměna na místě
4) Vadná kalibrace...po marném 14 denním plýtvání časem s Tacxsupportem mě zřejmě čeká další cesta do Drážďan. Budu chtít nový Imagic, který si na místě odzkouším. Jak to dopadne, nevím. Už mě také můžou mít plné zuby.

Někdy trvá 2-3 dny, než ti odpoví na první email. Pak už to jede. Můžeš dostat 6 euro na poštovné k zaslání reklamovaného výrobku.

PeterK
Posts: 73
Joined: Wed Sep 12, 2007 12:20 pm
Location: Czech Republic

Post by PeterK » Mon Nov 17, 2008 9:34 am

Ještě na upřesnění. Tyhle problémy se vyskytovaly ve dvou verzích. Náhle zaseknutí brzdy při jízdě, třeba na 1 s, při němž jsi málem slítl z kola, anebo zaseknutí, které se už nerozjelo. To druhé vyřešili novým SW 2.0.1, to druhé je tuším opravdu technická závada a otázka výměny. Kdyby někdo to anglické fórum, nejspíš "archív" prolítl, já teď nemám čas.

AlesM
Posts: 11
Joined: Thu Nov 06, 2008 9:06 pm

Post by AlesM » Mon Nov 17, 2008 9:43 am

Ono nejde ani tak o to rozebrat celý adaptér, ale pouze koncovku, která se zasunuje do brzdy. Jenže včera. ať jsem laboroval zprava nebo zleva výsledek byl stále stejný, musel bych použít násilí. A to je vzhledem k případné reklamaci ....... Jenže, švagra, kterej narozdíl ode mne mluví i jinak než česky mám na dovolené a čekat 14 dní než se vrátí se mi moc nechce a potom je tu samozřejmě otázka kdo se s tím bude jak rychle zaobírat před svátkama.Tj. je tu velice reálná šance, že by jsem si zajezdil až po Vánocích. A to se mi opravdu nechce. Takže musím vymyslet způsob jak do té zástrčky vlézt, nezničit, opravit a hlavně nezanechat po sobě stopy.Ale jinak podpora nebo spíš odpověď čili neodpověď z Tacxu mi nestála ani za to, aby jsem se společně s předkladačem pokoušel o další komunikaci. Jen tak mimochodem a co reklamace u nás, případně placená oprava, ale bez ztráty garance. Není nějaké servisní centrum blízko KV?

PeterK
Posts: 73
Joined: Wed Sep 12, 2007 12:20 pm
Location: Czech Republic

Post by PeterK » Mon Nov 17, 2008 12:32 pm

Ve FAQ k tomu říkají, že možností je i vadná pojistka v adaptéru brzdy (stříbrná krabice). Součástí balení je i náhradní. K výměně píší: Check the fuse in the adaptor.


Be sure to pull the electrical supply cord from the adaptor first. Then open the hatch to the fuse, next to the ON and OFF switch. Replace the fuse if necessary, you can use the spare fuse supplied with your trainer. If the problem does not go away, please contact a ...

Z toho nejsem moc moudrý. Nejprve máš vytáhnout přívodní kabel z adaptéru, ten je tam ale napevno. Pak máš zvednout víko, vlez by měl být někde vedle spínače. V případě nutnosti vyměň pojistku, radí dále. Pokud to nepomůže, máš kontaktovat obchod nebo servisní středisko v zemi, což je pro ČR CZECH REPUBLIC
Universe Agency spol. s r.o.
Boticská 2
12800 Praha 2
T + 420 - 22 49 20 14 0
E uniag@uniag.cz
I www.author.cz


ale tam bych čekal ještěš méně pomoci než u tacxsupportu.

Napiš mi stručně, hodně stručně co to dělá a co jsi udělal ty. Přeložím ti to do angličtiny a pošli to do bike24. Požádáme o výměnu celého stroje, s tím, že se závada projevila do 14 dnů. Jejich odpověď mi pošli a já ti ji přeloženou pošlu.

Mail najdeš na cyklodiskuzi.

AlesM
Posts: 11
Joined: Thu Nov 06, 2008 9:06 pm

Post by AlesM » Tue Nov 18, 2008 12:48 am

Ahoj e-mail pošlu zítra. Jinak co se týká pojistky. Pojistku najdeš mezi vypínačem a síťovým kabelem, vysunití jde poněkud ztuha a musíš to nečím vypáčit. V každém případě po vyjmutí najdeš pojistku a světe div se je tam i náhradní, ale v každém případě u mě se bohužel nejedná o vadnou pojistku, ale o špatný kontakt v koncovce adaptéru motorové brzdy. Projevuje se to tím, že v případě zahýbáním oním přívodním kabelem dojde buď k přerušení kontaktu s motorovou brzdou (brzda okamžitě přestane klást odpor a chová se jako když si nezapneš adaptér) a nebo se naopak okamžitě spustí a tím dojde samozřejmě k nárazu. Tím mám na mysli to, že náhle z nulového odporu brzdy dojde náhle dle aktuelního stoupání k brždění což se projevuje trhavým chode brzdy. Ale do zítra to dám nějak dohoromady, aby to bylo co nejjednodušší a srozumitelné. V každém případě děkuji za pomoc Aleš

Post Reply

Return to “Slovenský”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest