Ironman opzetten

Moderators: malfukt, Tacx support, mcorn, Tacx Moderator, Nasz, Wesp

Post Reply
msparrow
Posts: 2
Joined: Thu Sep 08, 2016 9:04 pm

Ironman opzetten

Post by msparrow » Thu Sep 08, 2016 9:07 pm

Ik heb net een Tacx Ironman aageschaft. Aan de hand van het YouTube filmpje het geheel aan het installeren.
De stand voor de racefiets heb ik op 2 gezet zoals aangegeven.
Alleen als ik mijn fiets er wil tussen zetten moet ik al wringen om de snelspanner in de gaten van de Tacx te krijgen. En dan staat de klem van de roller nog open. Als ik die toezet wordt mijn halve band ingedrukt.
Zonder de roller toe te zetten raakt mijn band de rol al (in het filmpje zitten daar nog diverse centimeters tussen en pas bij het aanspannen van de roller raakt deze de band).

Is dit normaal?

Bedankt voor feedback.

msparrow
Posts: 2
Joined: Thu Sep 08, 2016 9:04 pm

Re: Ironman opzetten

Post by msparrow » Fri Sep 09, 2016 4:12 pm

Bon, ondertussen als ik het wiel in stand 3 zet schijnt het te lukken.
Al kan ik me niet van de indruk ontdoen dat het niet de bedoeling is in stand 3 te zetten. (wiel is 700x23c en volgens wat ik lees zou dat in 2 moeten passen).

De kalibratie ondertussen gedaan, na verschillende keren proberen en die staat op groen. Maar dan... rijden ok, maar eens boven de 2% zijn de pedalen nog amper rond te krijgen... En zeggen dat ik de Ironman (genius) gekocht had om boven de 7% een realistisch gevoel te hebben, jawadde.
Zijn er nog die dit onrealistisch gevoel hebben?

Post Reply

Return to “Nederlands”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests